Ne puteti urmari si pe Facebook
Amenajari interioare, Design Interior, Decoratiuni interioare
home  
compania
etapele colaborarii
portofoliu design interior
arhitectura si urbanism
produse si spatii
sfaturi utile
noutati si presa
parteneri
contact  
 
 

Unul dintre cele mai dificile lucruri este sa te descurci prin hatisul diversitatii si sa alegi din multitudinea de forme, culori si stiluri. Daca ati trecut prin momente de indoiala sau ati oscilat printre nuante si dimensiuni, cu siguranta veti gasi oportune sfaturile de mai jos:

1. Nu lasati pe nimeni sa aleaga in locul vostru! Casa pe care va pregatiti sa o amenajati trebuie sa va reflecte personalitatea; este spatiul in care va relaxati si iubiti, faceti planuri, evoluati si va simtiti ocrotiti. Daca aveti nevoie de ajutor, cereti sfaturi si sugestii de la profesionisti, dar cand vine timpul sa luati decizii, fiti siguri ca ele corespund stilului propriu.

2. Nu luati decizii in privinta culorii in magazin! Nu cumparati tesaturi sau vopsea la prima vizita; cereti mostre de materiale, covoare sau perdele pentru a vedea cum arata la voi acasa, si ganditi-va cum le puteti armoniza cu mobilierul sau accesoriile.

3. Daca va place rosul, nu vopsiti peretii in maro! Intr-adevar, nuantele puternice au tendinta sa fie obositoare, insa nu trebuie excluse. Daca aveti o personalitate efervescenta si sunteti indragostiti de culoare, trebuie doar sa gasiti o modalitate de a o incorpora in ambient si de a o coordona cu restul casei.

4. Nu lasati mobilierul sa va sufoce peretii! Nu dispuneti scaunele, fotoliile, canapeaua si masa pe langa pereti, in jurul intregii camere, decat daca nu aveti de ales. Incercati sa le grupati pe functiuni: stabiliti un loc pentru conversatie/socializare, un loc pentru dining si un spatiu destinat relaxarii.

5. Evitati barierele! Nu amplasati scaune in fata usilor sau mese in spatii evidente de trafic. Lasati loc liber pentru a avea acces in camera si pentru a va putea misca fara probleme.

6. Nu optati pentru chilipiruri! Chiar daca va incanta o culoare sau o textura, incercati sa aflati daca obiectul pe care il doriti este de buna calitate si se integreaza in conceptul ambientului. La urma-urmei, nu va amenajati casa in fiecare an, deci fiti atenti la detalii si stil!

7. Nu investiti in tendinte de moment! Nu va irositi bugetul pe obiecte care in acest moment sunt trendy. Trend-urile apar si dispar cu repeziciune. Cu putina chibzuinta veti putea achizitiona obiecte valoroase, care rezista probelor impuse de timp si moda.

8. Nu fiti extravaganti cand vine vorba de obiecte care arata bine, dar sunt nefolositoare. Daca o anumita piesa de mobilier nu-si gaseste functiunea in spatiul amenajat, veti descoperi dupa o vreme ca, desi functia estetica nu este de neglijat, problema spatiului este mai importanta. Creativitatea unui concept de amenajare este oricum ingradita de limita metrilor patrati, asa ca nu are rost sa pastrati obiecte care nu servesc nimanui.

9. Nu uitati detaliile! Faptul ca ati vopsit peretii sau ati aranjat mobila in camera nu inseamna ca ati finalizat amenajarea. Cautati veioze sau lampi interesante, aranjati cartile intr-o maniera inedita, adaugati perne decorative si includeti parfumuri de ambient sub orice forma.
 
10. Nu expuneti fiecare colectie! Cu siguranta, lucrurile pe care le aduceti din vacante sau calatorii au o valoare inestimabila, mai ales pe plan emotional. Nu este cazul sa exagerati, insa. Rezumati-va la cate un obiect valoros din fiecare loc exotic in care ajungeti. Alegeti cu grija si aveti intotdeauna in vedere compatibilitatea obiectului cu celelelte “amintiri”. Cu siguranta veti aprecia acest sfat cand vine momentul sa stergeti praful!