home | compania | parteneri | noutati | contact
Amenajari interioare, Design Interior, Decoratiuni interioare arhitectura si urbanism etapele colaborarii portofoliu design interior amenajari interioare sfaturi utile
 
Vila Otopeni

Lucrare de amenajare interioara pentru locuinta unifamiliala, cladire P+1, cu suprafata utila de 240 m2.

Conceptul amenajarii urmareste personalitatea si stilul de viata al proprietarilor, o familie tanara de intelectuali cu doi copii.
Stilul abordat este o combinatie intre modern si clasic. Culorile de accent bordeaux si mov alese sunt asociate cu culori calde de bej, gris si maron.

Materialele de finisaj utilizate, parchetul, gresia, piatra, tapetul, vopseaua decorativa sunt armonios asociate completandu-se si punand in evidenta anumite parti de interes  ale incaperilor.

Livingul este conceput ca un spatiu de relaxare elegant, putin sofisticat. Este mobilat cu o canapea generoasa ca dimensiuni si comoda. Movul este culoarea principala, asociata cu gris metalizat care confera un accent glamour incaperii, accent sugerat de asemnenea de parchetul si mobilierul cu aspect lucios. Punctul de atractie este peretele tapetat cu matase design neobaroc, asortat cu tesatura draperiilor si regasit in decorul masutei de cafea.

Incaperea preferata a proprietarilor, biroul cu functiune de biblioteca, imbina clasicul cu cateva accente de decor venetian: candelabrul, draperiile de catifea bordeaux, peretele vopsit printr-o tehnica decorativa speciala, arte twin.

Designul locuintei imbina armonios piatra, lemnul si sticla. Vazuta dintr-un unghi favorabil la intrarea in locuinta, scara (cu trepte din acelasi lemn ca si parchetul, balustrada de inox satinat si sticla) se proiecteaza pe cele doua nivele ale casei pe un perete placat in totalitate cu piatra calcaroasa, iluminat feeric seara de o lustra si cateva aplice in ton cu restul amenajarii de la etaj.

Bucataria este amenajata in stil modern; ceramica utilizata se armonizeaza cu piatra de pe peretele scarii, iar  bordeaux-ul mobilierului da reflexe placute in timpul zilei cand lumina naturala invadeaza spatiul locului de luat masa.  Panouri de sticla colorata si iluminate prin scafa cu neon decoreaza 2 pereti ai locuintei si pastreaza legatura cu restul amenajarii prin culoare si design.

La etaj, dormitorul matrimonial este amenajat in stil clasic cu accente glamour date de corpurile de iluminat si tapetul cu reflexe aurii, din materiale naturale speciale: bambus, pluta, mica.

Baia matrimoniala pastreza culorile dormitorului. Podiumul de lemn evidentiaza cada cu forma rotunjita si creeaza armonie cu lavoarul asezat pe blat de lemn. Gresia cu aspect de piatra si insertii fine metalice da eleganta acestui spatiu.

Camerele copiilor sunt vesele dar pastreaza o nota de eleganta in ton cu culorile si stilul casei. Camera fetitei are detalii de decor asemeni incaperii unei printese; repeta movul care se regaseste ca si culoare de accent si in a doua baie de la etaj destinata copiilor.

Mobilierul este majoritate executat la comanda, proiectat dupa dimensiunile camerelor si functiunile necesare.

Amenajarea interioara a durat 6 luni si a constat in proiectare, decorare, urmarire punere in opera a lucrarilor de finisaj.

Placari ceramice, sanitare, mobilier: Delta Studio , Gada Ceramic , Romstal
Mobilier: Divanissimi , THOT DESIGN
Parchet: Natural Wood Floor
Corpuri iluminat: Orion Lighting , Consolight
Tapet, perdele: Silver Decor , Art Gallery , Sasha Interiors
Piatra naturala: Tehnostone