Ne puteti urmari si pe Facebook
Amenajari interioare, Design Interior, Decoratiuni interioare
home  
compania
etapele colaborarii
portofoliu design interior
arhitectura si urbanism
produse si spatii
sfaturi utile
noutati si presa
parteneri
contact  
 
 

Readers Cafe - Design si rasfat culinar


 

Designul modern si fresh, paleta cromatica surprinzatoare, muzica live si meniul exceptional fac din Readers Cafe o locatie care poate satisface cele mai variate si sofisticate gusturi. In acest cadru am deschis un dialog cu designerul de interior Simona Bonea.

Text: Elena VÎRLAN / Foto: Antonio CIOAREK

I: Designerul Simona Bonea activeaza in domeniul amenajarilor interioare de mai multi ani, oferind servicii in special clientilor particulari. De cat timp lucrati in domeniul home&deco?

R: Sunt designer de interior din 2007, insa pana atunci am lucrat in cadrul unei firme de amenajari interioare. Experienta acumulata acolo m-a ajutat mult, deoarece mi-a permis sa cunosc foarte bine materialele, brandurile si oferta de pe piata.

I: Designul interior reprezinta o pasiune veche sau ati descoperit in timp ca este ceea ce va place cel mai mult sa faceti?

R: Este o pasiune mai veche. As putea spune ca a inceput din liceu. Mi-am dat seama ca imi doresc tot mai mult sa profesez in acest domeniu in perioada in care am urmat Scoala Populara de Arta. Doar ca, in urma cu ceva ani, era mult mai greu sa faci ceea ce iti placea. Inainte de ’89 era dificil sa-ti urmezi pasiunile, avand in vedere ca erai constrans din multe puncte de vedere. In plus, domenii ca designul interior prezentau putin interes, erau foarte putin explorate.

I: Lucraţi îndeosebi pentru clienţi particulari. Care dintre aceştia sunt mai maleabili: cei tineri sau cei mai în vârstă, românii sau străinii? De regulă, purtaţi multe discuţii de convingere atunci când propuneţi un concept nou?

R: Din proprie experienta, am remarcat ca cei mai deschisi clienti sunt cei mai informati, indiferent de varsta pe care o au. Acestia apeleaza la un specialist deoarece isi dau seama ca au intr-adevar nevoie de el, ii inteleg rolul si, ca atare, ii acorda incredere si libertatea de a-si face treaba cum stie mai bine.

I: In aceste vremuri de criza, bugetul este mai limitat, iar posibilităţile de a investi sume mari în amenajarea locuin ţei sunt mai reduse. Ce compromisuri sunt tentaţi clienţii să facă?

R: Am observat că, atunci când bugetul este limitat, proprietarii fac compromisuri exact acolo unde nu trebuie, adica la materialele pentru finisaje. Acestea se aleg pe termen lung, asa ca este indicat sa fie de buna calitate, avand in vedere ca sunt mai greu de inlocuit. De exemplu, este mai simplu sa schimbi o canapea care s-a stricat decat parchetul sau placile ceramice. In cazul in care bugetul alocat tinde sa fie depasit, se poate renunta la unele lucruri - corpuri de mobilier, accesorii -, care pot fi cumparate ulterior.

I: Daca ar fi sa o luati de la capat, ati alege aceeasi cale?

R: Cu siguranta. Daca ar fi posibil sa dau timpul inapoi, as opta pentru aceeasi profesie si as investi mai mult in pregatire si perfectonare. Fac ceea ce imi place si ma reprezinta, asa ca merita orice efort.

Nr. 53 (iulie - august 2011)

 
 
[ domus nov 2013 cum alegi usile? ] [ demers deco romantic si totodata functional ] [ intr-un duplex spatios mix de materiale ] [ readers cafe - design si rasfat culinar ] [ casa lux/ noiembrie 2010, confort in baie linii simple ] [ cum sa faci economii pe termen lung la intretinere ] [ cum alegem placile ceramice? ] [ editia 2010 a cevisama ] [ interviu cu simona bonea - designer partener insign ] [ living pentru romantici ] [ interviu cu designerul simona bonea ] [ sclipiri de poveste pentru craciun ] [ minimalism 100% masculin ] [ invitatie cu parfum de briza mediteraneana ] [ decor modern cu accente fresh ] [ accent de arta noua ] [ cevisama, valencia, februarie 2009 ] [ stiluri design ] [ un camin cu mult farmec ] [ casa lux feb 2013 visul american prezentat intr-un stil urban ] [ minimalism la masculin - domus martie 2013 ]