Ne puteti urmari si pe Facebook
Amenajari interioare, Design Interior, Decoratiuni interioare
home  
compania
etapele colaborarii
portofoliu design interior
arhitectura si urbanism
produse si spatii
sfaturi utile
noutati si presa
parteneri
contact  
 
 

Minimalism 100% masculin


 

Tipul locuintei: apartament cu 2 camere, decomandat
Locatia: Cartierul Rahova, Bucuresti
Suprafata: 65 mp

Designerul Simona Bonea a transformat decorul apasator al unui apartament cu doua camere intr-unul rafinat, de inspiratie minimalista, foarte potrivit stilului de viata al proprietarului.

Apartamentul a fost achizitionat in 2007 si, desi beneficia de finisaje si mobilier, a necesitat interventii majore pentru ca decorul lui sa se plieze pe dorintele si personalitatea locatarului, un tanar manager bucurestean.

Modificarile au durat doua luni si au implicat desfiintarea unor pereti si usi, izolarea peretilor exteriori si a plafonului (intrucat apartamentul se afla la ultimul etaj) si inlocuirea completa a finisajelor si mobilierului. Gazda noastra este foarte atenta la detalii, motiv pentru care a dorit ca interiorul sa aiba un look unitar. In acest sens, a apelat la ajutorul unui specialist,  designerul Simona Bonea, care i-a oferit recomandari valoroase in ceea ce priveste stilul decorativ. Cei doi au optat impreuna pentru un decor minimalist de inspiratie suedeza, care a fost zugravit in culori neutre, pentru a capata o amprenta masculina. In plus, stilul minimalist si cromatica deschisa s-au dovedit alegeri inspirate pentru interiorul care insumeaza doar 65 mp.

O alta solutie recomandata in cazul unui spatiu mic (si totodata o optiune a proprietarului) a fost crearea unei amenajari unitare. In acest scop, au fost utilizate doar trei tipuri de materiale pentru finisaje si trei culori.

O dorinta expresa a tanarului proprietar a fost prezenta in decor a pietrei naturale si a parchetului din lemn masiv de palisandru (achizitionat de la Casa Bambus). Pe acesta din urma l-a considerat o investitie de durata, avand in vedere ca este mult mai rezistent si mai estetic decat cel laminat.

Accentele cromatice au fost introduse prin intermediul decoratiunilor (majoritatea achizitionate de la IKEA), amplasate pe baza neutra oferita de finisaje si mobilier.

Apartamentul beneficiaza de o iluminare buna, motiv pentru care nu s-a apelat la perdele si draperii, ci doar la perdele din in, in ton cu cromatica neutra si look-ul natural al finisajelor.

Toate aceste solutii oferite de designerul Simona Bonea au reusit sa redea foarte bine un stil 100% masculin si totodata au amplificat si valorificat spatiile mici.

Descrierea spatiilor:

Livingul:
Beneficiaza de un perete din piatra naturala (de la Resido, Cluj), vizibil chiar de la intrarea in apartament.

Dormitorul:
Tot mobilierul din locuinta a fost realizat la comanda, de Forum Casa, din PAL deschis la culoare - stejar alb -, pentru a nu incarca spatiul si pentru a pastra aerul nordic. Designul acestuia se subordoneaza stilului minimalist, fiind simplu, functional si valorificand foarte bine spatiul. Culoarea de accent - oranjul - aleasa de proprietar a fost considerata de catre designer foarte potrivita pentru a da caldura si dinamism interiorului.

Bucataria:
Mobilierul din bucatarie a fost proiectat astfel incat sa fie cat mai accesibil. Astfel, corpurile superioare au deschidere pe verticala "push to open", iar sertarele beneficiaza de inchidere silentioasa. Masa in forma de "L" este incastrata in perete si are un design care este subliniat de montajul placilor ceramice.

Holul, baia si bucataria au fost finisate cu acelasi tip de placi ceramice achizitionate de la Delta Design, diferenta de la o functiune la alta facandu-se doar prin modalitatea de dispunere a acestora.

Sfatul designerului
"In cazul apartamentelor de dimensiuni reduse, este indicat sa creati spatii aerisite prin desfiintarea usilor si, eventual, a peretilor. De asemenea, integrand holul in spatiul bucatariei, valorificati o suprafata "moarta". O alta solutie pe care o puteti lua in calcul: eliminati usile livingului, pentru a-i oferi acestuia amploare si lumina."

 
 
[ domus nov 2013 cum alegi usile? ] [ demers deco romantic si totodata functional ] [ intr-un duplex spatios mix de materiale ] [ readers cafe - design si rasfat culinar ] [ casa lux/ noiembrie 2010, confort in baie linii simple ] [ cum sa faci economii pe termen lung la intretinere ] [ cum alegem placile ceramice? ] [ editia 2010 a cevisama ] [ interviu cu simona bonea - designer partener insign ] [ living pentru romantici ] [ interviu cu designerul simona bonea ] [ sclipiri de poveste pentru craciun ] [ minimalism 100% masculin ] [ invitatie cu parfum de briza mediteraneana ] [ decor modern cu accente fresh ] [ accent de arta noua ] [ cevisama, valencia, februarie 2009 ] [ stiluri design ] [ un camin cu mult farmec ] [ casa lux feb 2013 visul american prezentat intr-un stil urban ] [ minimalism la masculin - domus martie 2013 ]