Ne puteti urmari si pe Facebook
Amenajari interioare, Design Interior, Decoratiuni interioare
home  
compania
etapele colaborarii
portofoliu design interior
arhitectura si urbanism
produse si spatii
sfaturi utile
noutati si presa
parteneri
contact  
 
 

Interviu cu designerul Simona Bonea


 

1. Cum a inceput povestea dumneavoastra? Cand v-ati dat seama ca vreti sa faceti o cariera in acest domeniu?

Pictam acum multi ani si il urmaream pe tatal meu cum proiecta ore in sir cu teul la planseta; am inceput cu ore de studiu la Scoala de Arte din orasul natal. Acum cativa ani am avut curajul sa creez Avantgarde Design Studio. Lucrez cu pasiune si fiecare lucrare e pentru mine o provocare; tind spre a crea un spatiu perfect pentru cei ce il vor locui, cel putin asa cum si-l doresc, util, comod, clasic sau sofisticat, depinde de fiecare...

2. Care sunt sursele dumneavoastra de inspiratie?

Vizitez orase cu arhitecturi deosebite, targuri internationale de profil, studiez lucrari de design, ma informez despre tendinte si tehnologii noi; deseori ma trezesc in minte cu o imagine sau combinatie de forme si culori si apoi incerc sa o adaptez si integrez in proiect.

3. Dintre designerii cu renume din strainatate, care este preferatul dumneavoastra?

Arhitectura lui Santiago Calatrava ma fascineaza, il mentionez desi nu se incadreaza in categoria designeri. Admir lucrarile artistilor cu influente Art Nouveau , Christofer Guy este un exemplu.

4. Care este lucrarea dumneavoastra de suflet?

In toate am pus ceva din sufletul meu... 

5. Ce fel de oameni va solicita ajutorul?

Sunt categorii diverse ca si pregatire si formatie profesionala, majoritatea peste 35 de ani, persoane care-si construiesc prima casa sau isi renoveaza un apartament. Toti au o caracteristica comuna: iubesc frumosul si sunt constienti ca au nevoie de un specialist pentru amenajare.

6. Ce conditii trebuie sa indeplineasca un ambient pentru a fi in trend?

Nu sunt adepta ideii ca un ambient sa fie neaparat in trend, ma folosesc insa de forme, texturi sau culori in trend in armonizarea unui stil anume ales pentru amenajare. Consider important ca ambientul sa indeplineasca in primul rand din punct de vedere estetic si functional cerintele beneficiarului. A fi in trend as defini a avea incluse si armonizate materiale sau produse executate prin tehnologii cat mai aproape de ceea ce numin „de ultima ora”, avand ca scop o durata mai mare de viata, functionalitate superioara, confort sporit.

7. Ce le recomandati celor care se incapataneaza sa amenajeze singuri un ambient si nu vor sa apeleze la un specialist?

O amenajare ar trebui sa dureze macar 5 ani, si pentru asta recomand oricui sa nu faca rabat la calitate in favoarea unui pret mai scazut la achizitia de materiale, sa aleaga produse din magazine specializate, preferabil showroom-uri care ofera si servicii de consultanta. Un parchet de buna calitate si montat corespunzator va salva mai tarziu bani si efort pentru a-l reconditiona, o gresie potrivita pentru exterior nu va necesita inlocuire dupa prima iarna, o canapea comoda si de calitate va aduce confort si placere in a o folosi. Sunt multe aspecte care scapa de obicei celor ce-si amenajeaza singuri, dau cateva exemple: alegerea culorilor in raport cu orientarea casei si a cantitatii de lumina din interior, alegerea combinatiei potrivite de texturi, armonizarea finisajelor in general. Sa tina cont de ordinea lucrarilor de amenjare, sa aiba la indemana mostra de parchet cand aleg mobila, mostra de tapet cand aleg perdelele si covoarele, si asa mai departe. Pentru alegeri fericite e necesara multa informare inainte de a porni la drum...

8. Ce tarife se percep pentru o lucrare si ce includ acestea mai exact? (daca doriti sa raspundeti)

Pretul este personalizat in functie de complexitatea proiectului, limitele pot fi 10 euro min si 20 euro max / m2, depinde de tipul lucrarii, (proiect rezidential sau comercial), poate varia intre un apartament sau o vila, este mai mare daca se doresc randari 3D, sau urmarire de santier.

9. Cererea de amenajare este mai mare in randul celor care detin apartamente sau case?


Proiectare si /sau decorare pentru interior se solicita de catre un public educat in acest domeniu, constient de necesitatea unui specialist in a alege solutii corecte de amenajare, familiarizat cu ideea ca nu oricine se pricepe in a amenaja, intrucat si studiile intr-un domeniu au un scop, nu?... insa toate acestea implica un cost. Cine isi permite un designer? Cel care a alocat din start odata cu achizitia casei sau a apartamentului un buget pentru acesta, de regula cei cu vile sunt mai numerosi sau cu apartamente cu suprafete generoase din zone noi rezidentiale.

10. Cat timp dureaza sa amenajati complet o locuinta?

O luna pentru un apartament, doua sau trei pentru o vila, depinde foarte mult de echipa de montatori. Au fost situatii cand lucrarea s-a intins pe 6 luni, fiind necesari timpi de asteptare pentru sosirea unor comenzi speciale de materiale, sau pentru coordonari cu constructorul.

11. Care sunt sfaturile dumneavoastra pentru tanarul designer roman, pentru ca acesta sa devina un bun profesionist?

Sa-si exercite profesia fara compromisuri, sa fie bine informat, permanent atent la noutati in domeniu si sa acorde comunicariii cu clientul o importanta majora.

Simona Bonea
www.avantgardesign.ro

e-mail: simona@avantgardesign.ro; office@avantgardesign.ro

Sursa: www.casamea.ro 

 
 
[ domus nov 2013 cum alegi usile? ] [ demers deco romantic si totodata functional ] [ intr-un duplex spatios mix de materiale ] [ readers cafe - design si rasfat culinar ] [ casa lux/ noiembrie 2010, confort in baie linii simple ] [ cum sa faci economii pe termen lung la intretinere ] [ cum alegem placile ceramice? ] [ editia 2010 a cevisama ] [ interviu cu simona bonea - designer partener insign ] [ living pentru romantici ] [ interviu cu designerul simona bonea ] [ sclipiri de poveste pentru craciun ] [ minimalism 100% masculin ] [ invitatie cu parfum de briza mediteraneana ] [ decor modern cu accente fresh ] [ accent de arta noua ] [ cevisama, valencia, februarie 2009 ] [ stiluri design ] [ un camin cu mult farmec ] [ casa lux feb 2013 visul american prezentat intr-un stil urban ] [ minimalism la masculin - domus martie 2013 ]