Ne puteti urmari si pe Facebook
Amenajari interioare, Design Interior, Decoratiuni interioare
home  
compania
etapele colaborarii
portofoliu design interior
arhitectura si urbanism
produse si spatii
sfaturi utile
noutati si presa
parteneri
contact  
 
 

Editia 2010 a Cevisama


 

Editia 2010 a Cevisama, Expozitia internationala de ceramica, echipamente de baie, materii prime si utilaje a avut loc ca in fiecare an la Valencia, in luna februarie; a reunit sute de companii expozante si zeci de mii de vizitatori. Desi multi jucatori importanti de pe piata fabricantilor din domeniu au lipsit avand in vedere situatii generate de criza din domeniul constructiilor, salonul a adus inovatii si tendinte, tehnologii si reprezentari spectaculoase ale materialului ceramic si obiectelor sanitare.

Placile ceramice prezentate sustin aplicatii multiple, aduc valoare spatiului prin functionalitate si estetic; sunt in majoritate potelanate in masa, rectificate, de formate atipice, ori cu textura in relief.

O mare parte a fabricantilor propun un material ceramic de  ambientare cu tendinta spre natural si mai mult ca oricand in acest an indreptat catre marmura clasica. Lemnul sugerat de ceramica dar cu caracteristici tehnice superioare, in multe forme , culori, formate este utilizat ca  dusumea si are textura in relief. Mozaicul de sticla sau ceramica este foarte intalnit; permite o extraordinara flexibilitate de placari pe forme curbe si combinatii de culori infinite. Formate mici de placi volumetrice si puternic colorate, au sclipiri glamouroare, devenind adevarate piese de decor ce se integreaza  pe un fond al unui perete de baie sau bucatarie.
 
Marii producatori dezvolta prin prodúsele prezentate un concept al elegantei ecosensibile, care respecta mediul ambient. Prodúsele au culori de pamant, ocru si maron, oferind solutii ideale pentru spatii decorate in stil clasic sau rustic. Piatra ecologica cu aspect minimalist este utilizata pentru orice fel de spatiu, ca pardoseala, placare verticala, la interior sau exterior.

Creatii de fatade ventilate cu un sistem avangardist combina ceramica si plantele naturale. Creatia finala este o fatada naturala absorbanta de CO2 , care scade temperatura interioara cu cateva grade, in care se poate fixa orice specie vegetala.

Cateva tendinte din sectorul sanitarelor si mobilerului de baie: obiectele sanitare au forme avangardiste, cu linii curbe si forme asimetrice. Inclinatia spre clasic se face simtita si in sectorul mobilierului de baie. Sunt prezente si obiectele cu aspect glamour sau romantic; culori ca albul mat in contrast cu negru lucios sparg monotonia ambientelor transformand camera de baie intr-un ambient extravagant.

 
 
[ domus nov 2013 cum alegi usile? ] [ demers deco romantic si totodata functional ] [ intr-un duplex spatios mix de materiale ] [ readers cafe - design si rasfat culinar ] [ casa lux/ noiembrie 2010, confort in baie linii simple ] [ cum sa faci economii pe termen lung la intretinere ] [ cum alegem placile ceramice? ] [ editia 2010 a cevisama ] [ interviu cu simona bonea - designer partener insign ] [ living pentru romantici ] [ interviu cu designerul simona bonea ] [ sclipiri de poveste pentru craciun ] [ minimalism 100% masculin ] [ invitatie cu parfum de briza mediteraneana ] [ decor modern cu accente fresh ] [ accent de arta noua ] [ cevisama, valencia, februarie 2009 ] [ stiluri design ] [ un camin cu mult farmec ] [ casa lux feb 2013 visul american prezentat intr-un stil urban ] [ minimalism la masculin - domus martie 2013 ]