Ne puteti urmari si pe Facebook
Amenajari interioare, Design Interior, Decoratiuni interioare
home  
compania
etapele colaborarii
portofoliu design interior
arhitectura si urbanism
produse si spatii
sfaturi utile
noutati si presa
parteneri
contact  
 
 

Demers deco romantic si totodata functional


 

O locuinta care la momentul achizitionarii de catre o tanara pereche din Bucuresti nu promitea o ambientare spectaculoasa a fost transformata cu mult bun-gust intr-un camin sarmant, cu valente frantuzesti. Reusita se datoreaza bunei colaborari dintre gazdele noastre si designeri.

Despre apartament
Unde se afla: In centrul Bucurestiului
Suprafata locuintei: Apartamentul are 75 mp. Dimensiunile camerelor au fost ajustate, prin eliminarea unor spatii tehnice sau repozitionarea unor pereti intermediari, astfel incat sa se creeze ideea de spatialitate, aspect asupra caruia gazdele noastre au insistat foarte mult.

Stilul amenajarii: Maniera eleganta de abordare a pornit de la un concept romantic, ce a fost dezvoltat si adaptat pas cu pas stilului de viata actual. Multe piese de mobilier sunt customizate, pentru a se integra cat mai bine in context.


Util. In incaperile pe care vrei sa le animi, dar fara sa incarci spatiul, o varianta ar putea fi aplicarea unei tencuieli/vopsele contrastante pe unul dintre pereti.


Stil. In interioarele ambientate in culori cafenii este bine sa insufletesti discret decorul, fara sa distorsionezi ansamblul, cu ajutorul unor finisaje cu irizatii. Un tapet cu pattern lucios este ideal!

Aerul de serenitate din dormitorul matrimonial este dat in principal de combinatia cromatica extrem de rafinata.

Inca o data mi s-a confirmat faptul ca cea mai sigura cale spre reusita unei amenajari este comunicarea cat mai buna intre proprietari si designeri, in situatia in care se apeleaza la sprijinul unor profesionisti. Si in cazul acestui apartament cochet din centrul Bucurestiului reteta a fost aplicata cu succes!

Gazdele noastre au achizitionat apartamentul cu trei camere intuind potentialul pe care il avea aceasta locuinta. Pentru ca demersul lor sa fie exemplar, au decis sa colaboreze cu designerii Simona Bonea si Bogdan Apostoiu, ale caror lucrari de ambientare le-au descoperit pe internet. Cei doi soti isi doreau un camin cat mai spatios, fapt pentru care au decis remodelarea spatiului. Astfel, prin desfiintarea a doua incaperi tehnice, s-au marit bucataria si baia de serviciu, iar dormitorul matrimonial a castigat spatiu prin micsorarea balconului. Implicarea gazdelor noastre, in special a proprietarei, a fost decisiva, in sensul ca alegerea materialelor, obiectelor si nuantelor a fost facuta cu deosebita atentie, fapt ce a dus la obtinerea unui decor armonios.

Melanjul subtil de stiluri (romantic si actual) a avut ca element comun cromatica rafinata. Culoarea a fost de altfel unul dintre atuurile deco pe care au mizat pentru a particulariza fiecare incapere in parte, pastrand insa acea fluiditate a spatiilor pe care proprietarii au mizat.»

Pentru ambientarea livingului designerii au ales: canapea si lustra de la Mobexpert, masuta de la European Heritage, bar si scaune, biblioteci deschise si tapet de la Delta Studio. Bagheta profilata montata la imbinarea peretilor cu plafonul este de la brandul NMC, de la Decora House. Parchetul din lemn masiv este de la Natural Wood Floor, montat de Katmus Serv, iar paharele sunt de la Yankee Land.


O zona cochet compusa face legatura intre holul de intrare si bucatarie. Aici am recunoscut tapetul in dungi de la Decora House, veiozele de la Mobexpert si ramele foto de la Zara Home. Ceasul vintage este o amintire dintr-o calatorie a gazdelor noastre la Madrid.

Mobilierul din bucatarie a fost realizat pe comanda la Delta Studio. Blatul termorezistent este produs de Egger. Faianta este de la brandul Ragno, disponibila prin Delta Studio. Electrocasnicele sunt marca Franke. Setul de ceai, pentru o singura persoana, este de la brandul Clayre & Eef si costa 85 lei, la magazinul Yankee Land.

Zona de luat masa are un look imbietor, datorita manierei artistice in care a fost pozitionata masa. Scaunele si masa sunt de la European Heritage, iar gresia a costat 70 lei/mp si este de la Delta Studio. Peretele turcoaz a fost decorat cu tencuiala Ottocento Antico Velluto, de la Decora House.

Notele feminine din baia principala sunt date de piesele cu linii echilibrate si cu staturi slim. Aplicele sunt de la Mobexpert, iar rama oglinzii, de la IKEA. Lavoarul, de la SSAB, este asezat pe un suport metalic, customizat, de la Inox Style. Cada retro a fost cumparata de la Romstal.

DESIGNERII
Designeri Avantgarde Design Studio: Bogdan Apostoiu; Simona Bonea
E-mail: office@avantgardesign.ro
www.avantgardesign.ro; Telefon: 0722.632.000

"Viziunea clara pe care au avut-o proprietarii ne-a ajutat sa realizam variante de proiect foarte apropiate de gusturile lor. Modificarile ulterioare au fost doar tehnica, ceea ce a facut sa terminam totul in timp record: 3 luni.

Daca dispui de un buget limitat, dar ai o sapa foarte corect turnata, opteaza pentru un parchet gata finisat. In schimb, daca iti doresti o pardoseala cu un look personalizat, alege unul din lemn masiv, pe care sa-l finisezi cu produse adecvate. Rezultatul spectaculos motiveaza investitia!"

 
 
[ domus nov 2013 cum alegi usile? ] [ demers deco romantic si totodata functional ] [ intr-un duplex spatios mix de materiale ] [ readers cafe - design si rasfat culinar ] [ casa lux/ noiembrie 2010, confort in baie linii simple ] [ cum sa faci economii pe termen lung la intretinere ] [ cum alegem placile ceramice? ] [ editia 2010 a cevisama ] [ interviu cu simona bonea - designer partener insign ] [ living pentru romantici ] [ interviu cu designerul simona bonea ] [ sclipiri de poveste pentru craciun ] [ minimalism 100% masculin ] [ invitatie cu parfum de briza mediteraneana ] [ decor modern cu accente fresh ] [ accent de arta noua ] [ cevisama, valencia, februarie 2009 ] [ stiluri design ] [ un camin cu mult farmec ] [ casa lux feb 2013 visul american prezentat intr-un stil urban ] [ minimalism la masculin - domus martie 2013 ]