Ne puteti urmari si pe Facebook
Amenajari interioare, Design Interior, Decoratiuni interioare
home  
compania
etapele colaborarii
portofoliu design interior
arhitectura si urbanism
produse si spatii
sfaturi utile
noutati si presa
parteneri
contact  
 
 

Decor modern cu accente fresh


 

Colaborarea excelenta cu tinerii proprietari care i-au sustinut propunerile si i le-au completat într-un mod armonios, precum si suprafata generoasa, bine compartimentata a apartamentului, au facut din aceasta amenajare a decoratoarei Simona Bonea, o lucrare de suflet.

Parinti tineri ai unui baietel scolar, proprietarii, care initial locuiau într-un apartament de dimensiuni mai mici în zona Tineretului, si-au dorit foarte mult sa se mute într-un bloc nou construit, unde sa beneficieze de toate facilitatile unui complex rezidential: locuinta de dimensiuni mai mari, paza, parcare etc. Timp de câteva luni au mers la toate târgurile imobiliare organizate în Bucuresti, pâna când au gasit, în zona Parcului Carol, un complex de cinci blocuri noi, City Center Residence, aflat în constructie. Nu au dorit sa achizitioneze locuinta în faza de proiect, asa ca au asteptat pâna când apartamentele au fost finalizate. Singurul dezavantaj al acestui lucru a fost ca finisajele erau deja realizate.

La începutul anului 2008 beneficiarii au intrat în posesia apartamentului şi imediat au demarat lucrările de amenajare a lui. Au dorit neapărat sfatul unui designer specialist, care să-i ajute în armonizarea culorilor, să îmbine esteticul cu funcţionalul şi, nu în ultimul rând, să le recomande produse de calitate încadrate într-un anumit buget. La recomandarea unor prieteni, au apelat la designerul Simona Bonea.

„De la început, colaborarea a decurs foarte bine, ne-am consultat în permanenţă şi am luat deciziile împreună. Singura condiţionare a beneficiarilor a fost bugetul de aproximativ 20.000 de euro, în care am încercat să ne încadrăm cu tot cu aparatura electrocasnică şi cea Hi-Fi.

Deoarece apartamentul era deja finisat, nu s-a dorit o înlocuire a acestor materiale, mai ales că nuanţele lor neutre nu deranjau în amenajare. Din contră, cromatica neutră a fundalului ne-a ajutat să personalizăm decorul cu mici pete de culoare. Fiind vorba despre un apartament generos ca dimensiuni (108 mp), am dorit mai întâi să separ puţin intrarea de zona de zi, astfel încât accesul în casă să nu se facă direct în living. Pentru aceasta am construit un perete din gips-carton, în spatele căruia am realizat şi un mic spaţiu de depozitare, ca un cuier mascat. Am propus apoi utilizarea unui tapet cu imprimeu floral pentru acest perete, astfel încât să-i dea o notă decorativă.

Zona de zi a casei, configurată open space, am compartimentat-o simbolic în trei părţi cu funcţiuni diferite: bucătărie, living şi dining. Fiind vorba însă de acelaşi spaţiu, am păstrat o unitate cromatică şi de stil în amenajare. Punctul de plecare în decorarea zonei de zi l-a reprezentat dorinţa proprietarei de a avea accente
de culoare verde în living. Având în vedere că existau deja tonuri de bej la finisaje (gresie, parchet
de stejar), am considerat că această combinaţie ar fi foarte potrivită. Am ales un verde crud pentru fronturile dulapurilor de bucătărie, iar de la firma Decor de Lux am luat o gamă asortată de perdea, draperie şi tapet, cu model coordonat. Din imprimeul tapetului m-am inspirat pentru cea de-a doua culoare folosită în amenajare, şi anume portocaliu. Am folosit această culoare de contrast pentru evidenţierea zonelor de scafe în care se află sursele de lumină.

În ceea ce priveşte mobilierul, am mers pe ideea de linii drepte, realizând un joc de pătrate, reluat la nivelul fiecărei piese de mobilier: măsuţă de cafea, minibibliotecă, masă de dining. Mobilierul a fost realizat pe comandă la firma Forum Casa din Bucureşti, după proiecte realizate în colaborare cu designerul firmei. Întrucât proprietarii şi-au dorit o canapea spaţioasă şi comodă, fără fotolii, am propus varianta unei canapele în formă de L, care în acest fel contribuie şi la delimitarea zonei de relaxare”.

Dormitorul matrimonial, cu o suprafaţă de aproximativ 30 mp, include o baie şi o zonă de dressing. Am dorit pentru acest spaţiu culori deschise, aşa că am propus o combinaţie de alb cu puţin negru şi câteva accente de roşu şi argintiu. Proprietara a văzut într-o revistă de specialitate un mobilier de dormitor care i-a plăcut foarte mult, şi în funcţie de acesta am încercat să configurez nişte piese care să se încadreze în spaţiul avut la dispoziţie, ţinând cont şi de nevoia de locuri de depozitare solicitate de beneficiar.Am mers pe un mobilier alb simplu, accentele fiind date de decoraţiuni şi textile. Perdelele, draperiile şi cuvertura au fost achiziţionate ca metraj şi au fost lucrate pe comandă la un atelier de croitorie. Cadrul a fost apoi completat cu mici decoraţiuni asortate şi obiecte personale care încălzesc atmosfera.

Scaunele pentru zona de dining au fost achizitionate de la magazinul Art&Home, pentru ca acolo au avut posibilitatea de a alege tapiteria pe care o doreau, asortata cu cea a canapelei.

Designerul a urmarit sa realizeze pentru zona bucatariei, o asortare perfecta între finisajul din aluminiu al electrocasnicelor, blatul argintiu si corpurile de iluminat de deasupra. Mobilierul de bucatarie a fost realizat pe comanda la firma Forum Casa.

Decorul baii s-a dorit o continuare cromatica a amenajarii din dormitor. La nivel de finisaje s-a repetat modelul floral care sugereaza tapetul, iar mobilierul de baie a fost înlocuit cu câteva cuburi decorative.

"Am facut aceasta amenajare ca pentru familia mea. Am mers pe un decor modern cu accente glamour pentru ca sunt tineri si îsi doreau ceva în tendinte, iar pentru intimizarea si caldura locuintei am apelat la culori".
Simona Bonea – designer

Revista Caminul - mai 2009

 
 
[ domus nov 2013 cum alegi usile? ] [ demers deco romantic si totodata functional ] [ intr-un duplex spatios mix de materiale ] [ readers cafe - design si rasfat culinar ] [ casa lux/ noiembrie 2010, confort in baie linii simple ] [ cum sa faci economii pe termen lung la intretinere ] [ cum alegem placile ceramice? ] [ editia 2010 a cevisama ] [ interviu cu simona bonea - designer partener insign ] [ living pentru romantici ] [ interviu cu designerul simona bonea ] [ sclipiri de poveste pentru craciun ] [ minimalism 100% masculin ] [ invitatie cu parfum de briza mediteraneana ] [ decor modern cu accente fresh ] [ accent de arta noua ] [ cevisama, valencia, februarie 2009 ] [ stiluri design ] [ un camin cu mult farmec ] [ casa lux feb 2013 visul american prezentat intr-un stil urban ] [ minimalism la masculin - domus martie 2013 ]