Ne puteti urmari si pe Facebook
Amenajari interioare, Design Interior, Decoratiuni interioare
home  
compania
etapele colaborarii
portofoliu design interior
arhitectura si urbanism
produse si spatii
sfaturi utile
noutati si presa
parteneri
contact  
 
 

Cum sa faci economii pe termen lung la intretinere


 

Cladirile in care locuim trebuie sa ne asigure conditiile unui climat sigur si placut, independent de vremea de afara.

Dar ce facem cu facturile mari la intretinere?

Este important sa luam in calcul cele mai eficiente solutii pe termen lung, pornind de la structura peretilor cladirilor noastre, care trebuie sa garanteze un nivel de temperatura si umiditate constante. Desigur, acest lucru trebuie realizat avand in vedere durabilitatea lucrarii si bineinteles, fara cheltuieli substantiale.
In ultimii ani s-a tot vorbit de izolarea termica a cladirilor, insa nu de multe ori, costurile pe care le implica o astfel de operatiune, depasesc cu mult puterea noastra de cumparare.

Ca raspuns la cerintele pietei - produse de calitate la preturi accesibile - Henkel Romania a dezvoltat Ceresit Thermo Universal, un adeziv flexibil armat cu fibre, ideal pentru lipirea si spacluirea placilor termoizolante de polistiren.

Astfel, pentru termoizolare avem nevoie de adezivul pentru polistiren, de masa de spaclu Ceresit Thermo Universal si plasa de fibra de sticla, iar pentru a da stil fatadei termoizolate, folosim vopseaua amorsa Ceresit CT 16 si tencuielile decorative acrilice Ceresit CT 60 (nivel de culoare 1). Tencuielile acrilice Ceresit CT 60 sunt incluse in gama de tencuieli decorative Ceresit Colours of Nature cu formula Bio Protect, ce prelungeste durata de viata a fatadei si ofera protectie eficienta impotriva contaminarii biologice (mucegai, ciuperci, alge).

Avantajele unei locuinte izolate termic

Costurile aferente energiei se reduc
Intr-o casa neizolata, destinata unei familii, un procent de pana la 40% din caldura totala se pierde prin pereti. Aceste pierderi sunt reduse semnificativ in cladirile izolate termic, diminuandu-se astfel costurile aferente incalzirii si racirii.

Va puteti bucura de racoare vara si de caldura iarna

Izolatia termica ofera temperaturi mai scazute la interior in zilele toride de vara si mai mari in lunile dificile de toamna si iarna. Peretii se incalzesc mai greu vara si se racesc tot la fel de greu iarna, contribuind la senzatia generala de confort.

Fatada va fi mai frumoasa si va avea mai mult stil

Aspectul conteaza intotdeauna. Folosirea tencuielilor decorative Ceresit Colours of Nature va contribui in mod substantial la aspectul atragator al fatadei, mai ales ca este pusa la dispozitie o paleta larga de tencuieli si vopsele, de unde, in mod sigur, veti gasi unele pe gustul dumneavoastra.

Valoarea casei va creste

Cladirile izolate termic se evidentiaza prin consumul redus de energie dovedit prin certificatul energetic. Aplicand materialele Ceresit in procesul de termoizolare, care asigura durabilitatea lucrarii, valoarea de piata a casei dumneavoastra se va mari in mod considerabil.

Veti proteja astfel mediul inconjurator

Incalzirea cladirilor neizolate genereaza pana la 35% din emisiile de carbon globale.
Intr-o locuinta izolata termic veti utiliza mai putini combustibili fosili si astfel veti contribui la protejarea mediului inconjurator.

Simona Bonea - General Manager AVANTGARDESIGN
www.avantgardesign.ro

Daca adunam toate componentele necesare unei termoizolatii corecte (adeziv pentru polistiren, plasa de fibra de sticla, masa de spaclu, vopsea amorsa si tencuiala decorativa), costul pentru un metru patrat de cladire termoizolata este de 24 lei (fara TVA).
La acest cost se mai adauga pretul polistirenului, care difera in functie de grosimea acestuia, precum si pretul materialelor auxiliare (dibluri de fixare, profile de colt si de socluri, cleme de imbinare).

 
 
[ domus nov 2013 cum alegi usile? ] [ demers deco romantic si totodata functional ] [ intr-un duplex spatios mix de materiale ] [ readers cafe - design si rasfat culinar ] [ casa lux/ noiembrie 2010, confort in baie linii simple ] [ cum sa faci economii pe termen lung la intretinere ] [ cum alegem placile ceramice? ] [ editia 2010 a cevisama ] [ interviu cu simona bonea - designer partener insign ] [ living pentru romantici ] [ interviu cu designerul simona bonea ] [ sclipiri de poveste pentru craciun ] [ minimalism 100% masculin ] [ invitatie cu parfum de briza mediteraneana ] [ decor modern cu accente fresh ] [ accent de arta noua ] [ cevisama, valencia, februarie 2009 ] [ stiluri design ] [ un camin cu mult farmec ] [ casa lux feb 2013 visul american prezentat intr-un stil urban ] [ minimalism la masculin - domus martie 2013 ]