Ne puteti urmari si pe Facebook
Amenajari interioare, Design Interior, Decoratiuni interioare
home  
compania
etapele colaborarii
portofoliu design interior
arhitectura si urbanism
produse si spatii
sfaturi utile
noutati si presa
parteneri
contact  
 
 

CEVISAMA, Valencia, februarie 2009


 

Ceramica pentru arhitectura si design interior aduce in fiecare an la Valencia spectacolul ambientelor avangardiste si tehnologiilor de top in industria de profil. Cevisama, Expozitia Internationala dedicata utilizarii in arhitectura a placilor ceramice si in general oricaror articole sanitare pentru bai, materiilor prime si utilajelor specifice, si-a derulat de curand cea de a 27-a editie.

Baia, un concept supus competitiei in design Concursuri de design, expuneri de proiecte inovatoare, aplicatii neconventionale si idealiste ale ceramicii in arhitectura si design, toate reunite in “INDI”, un adevarat laborator de inovatie si design. "Bathroom Design Competition" cu tema "Liquid Dreams", a supus competitiei crearea unui concept de baie aseptic si pur functional, excluzand luxul inaccesibil sau tehnologiile complexe.

Inovatii 2009 ale materialului ceramic Forma, culoare si volum, acestea sunt atu-urile noilor colectii; expozantii s-au intrecut in expuneri de combinatii de placi in ambiente in diverse stiluri: minimalist, clasic, neobaroc, contemporan. Sunt prezente in colectiile noi culorile puternice contrastante dar si pale, decorul urmareste artnouveau sau baroc-ul, texturile sunt deseori in relief. Materialul ceramic sugereaza piatra, lemnul, pielea, textilul. Noile tehnologii lansate in industria de profil confera ceramicii fiabilitate mai mult ca oricand.

Se remarca produse cu straluciri metalice, placi decorate in relief, decor repetat pe un perete intreg. Formatele mari ale placilor genereaza suprafete perfecte; in mozaicul de sticla se poarta insertii de metal sau lemn; apare material textil inserat intre doua placi de sticla.

Atentia specialistilor a fost indreptata si asupra suprafetelor pline de creativitate, mesaje, emotivitate, un stil utilizat parca pentru a captura natura si pentru a o introduce in viata interioara, sugerat de placi ceramice cu print digital, o noutate impresionanta.

Se remarca de asemenea: serii de placi ceramice si design inspirat din miscarea modernista a anilor 1900, forme curbe si ondulate, specifice arhitecturii lui Gaudi; influente din Grecia antica ce au inspirat noi mozaicuri, combinatii intre marmura si sticla colorata, combinatie ce confera armonie intre prezent si trecut; design de lemn zebrano cu linii marcate si dispuse in multiple directii.

Mobilierul de baie si obiectele sanitare prin forma, culoare si textura armonizeaza si evidentiaza designul placilor ceramice. Designerii colectiilor prezentate au transformat la Cevisama camera de baie intr-un spectacol, pastrandu-i functionalitatea.

 
 
[ domus nov 2013 cum alegi usile? ] [ demers deco romantic si totodata functional ] [ intr-un duplex spatios mix de materiale ] [ readers cafe - design si rasfat culinar ] [ casa lux/ noiembrie 2010, confort in baie linii simple ] [ cum sa faci economii pe termen lung la intretinere ] [ cum alegem placile ceramice? ] [ editia 2010 a cevisama ] [ interviu cu simona bonea - designer partener insign ] [ living pentru romantici ] [ interviu cu designerul simona bonea ] [ sclipiri de poveste pentru craciun ] [ minimalism 100% masculin ] [ invitatie cu parfum de briza mediteraneana ] [ decor modern cu accente fresh ] [ accent de arta noua ] [ cevisama, valencia, februarie 2009 ] [ stiluri design ] [ un camin cu mult farmec ] [ casa lux feb 2013 visul american prezentat intr-un stil urban ] [ minimalism la masculin - domus martie 2013 ]